Pijntherapie met de LUXXAMED

Pijntherapie met lichdiodes

Pijntherapie met lichtdiodes

Het nieuwe Luxxamed microstroomapparaat combineert vier afzonderlijk van elkaar werkende electrotherapiekanalen met lichttherapie via twee dioden. Het is de opvolger van de Clinicmaster en heeft een aantal unieke eigenschappen die de effectiviteit verbeteren.

Het apparaat meet voortdurend de kwaliteit van het weefsel en past iedere minuut de stroomvorm aan. Omdat de weefselconditie tijdens en door de behandeling verandert, verhoogt de effectiviteit enorm door steeds weer de stroomvorm te optimaliseren.

In het onderstaande voorbeeld is duidelijk te zien dat de lijnen een soort kartelvorm hebben. iedere ‘kartel’is een aanpassing op de gemeten weefselconditie.

inzicht in het pijntherapie effect

inzicht in het pijntherapie effect

De blauwe lijn gaat heel kort even naar beneden omdat het contact verbroken was. Het uitscheiden van afvalstoffen is erg belangrijk. De Luxxamed stimuleert hiervoor het lymfesysteem. In de diagram is dit de blauwe blokvorm.

Voor het begin van een behandeling wordt getest

Met de Luxxamed kan de weefselconditie worden getest. Bij ontstekingen worden waardes gemeten aan de onderkant van de grafiek gemeten, bij degeneratie aan de bovenkant. Als de oorzaak niet in het weefsel zit dat wordt gemeten, zijn de waardes niet afwijkend en moet verder gezocht worden naar de oorzaak van de klachten.

 

Behandelingen op de verkeerde plaats worden uitgesloten.

Rechts is een voorbeeld te zien van een meting. In dit geval is sprake van een ontstekingsproces, de lijnen lopen onder de onderste stippellijn.

Meer dan pijntherapie allѐѐn

Testen van de weefselconditie

Testen van de weefselconditie

De Luxxamed therapie stimuleert effectief het weefselherstel waardoor het een positief effect heeft op pijn. Het is geen symptoombehandeling! Ter aanvulling aan de therapie worden vaak adviezen gegeven over de de wijze waarop men zelf het herstel kan ondersteunen.

De therapie heeft haar werking onder meer aangetoond bij reuma, artrose, sportblessures, rugpijn en na operaties.