Voorbereiding op de infrarood regulatie thermografiescan

De temperatuur van twee maal honderdentwintig punten wordt gemeten met een meetpen waarin een speciale meetsensor is ingebouwd. Om de thermografie zo optimaal mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u het volgende zoveel mogelijk in acht neemt. De uitslagen zullen dan betrouwbaarder zijn.

 • Draag comfortabele, loszittende kleding die gemakkelijk kan worden verwijderd. Draag een overhemd en/of blouse met knopen of een rits aan de voorzijde (borst en buik moeten eenvoudig toegankelijk zijn zonder dat u tijdens de eerste meting uw kleding uit moet trekken) en lange mouwen en een lange broek, zelfs als het warm weer is. Na de eerste meting moet u zich ontkleden, uw onderbroek kunt u aanhouden. U moet nu 10 minuten zo blijven staan. Na deze 10 minuten afkoeling volgt de tweede meting.
 • Vermijdt synthetische vezels en strakke kleding. Draag geen beha of verwijder die minimaal 15 minuten voor de meting. Verwijder uw bril van uw neus 15 – 20 minuten voor de meting, vanwege de sinusmeetpunten op de neus.
 • Zorg ervoor dat u 15-20 minuten voor uw afspraak aanwezig bent om uw lichaam te laten ontspannen en te acclimatiseren voor de meting.

Waar u op moet letten de dag(en) van tevoren:

 • Vanaf 36 uur voorafgaande aan de meting geen regulerende of energetische therapieën toepassen, zoals Acupunctuur, Bio-Energetische behandelingen, therapeutische massage, Homeopathie, Bio-Resonantie, Chiropractie etc.
 • Vanaf minstens drie dagen voor de meting geen tandheelkundige behandelingen ondergaan.
 • Gebruik 24 uur voorafgaande aan de meting geen alcohol en geen medicatie tegen hoge bloeddruk (dit geldt met name voor de Bètablokkers en Calciumantagonisten).
 • Bij vrouwen kan er geen meting plaatsvinden tijdens de eerste of tweede dag van de menstruatie. De punten op de onderbuik zijn tijdens de eerste twee dagen van de menstruatie te warm en geven dan afwijkende resultaten.

Waar u op moet letten de ochtend van de meting:

 • Neem geen warm bad of hete douche op de ochtend van de meting. Een korte, snelle, lauwe douche is toegestaan, maar bij voorkeur niet. De avond voor de meting is een beter moment voor een douche of bad.
 • Gebruik geen deodorant, crèmes, lotions, of cosmetica op de ochtend van de meting.
 • Op de ochtend van de meting niet roken en geen koffie, zwarte thee of cafeïne houdende dranken gebruiken. Een licht ontbijt is toegestaan, maar geen hete spijzen of dranken.
 • Doe op de ochtend van de meting geen lichamelijke oefeningen, zoals hardlopen, yoga, pilates etc

Richtlijnen voor de regulatie thermografie

De regulatiethermografie is een subtiele meet- en analysemethode van de regelsystemen van het lichaam. Om de betrouwbaarheid zo groot mogelijk te maken zijn een aantal richtlijnen opgesteld waar men zich het beste aan kan houden in de dagen voor een infrarood regulatie thermogarfie.