GezondheidsAnalyse

GezondheidsAnalyse; waarom u klachten heeft en hoe u daar vanaf komt

Onze huidige gezondheid wordt bepaald door onze leefstijl en wat we hebben meegemaakt. Kennis en begrip van de belastende factoren en de invloed die onze leefstijl heeft op onze gezondheid zijn belangrijk als we duurzaam gezond willen blijven of worden. Het ontbreken van borstvoeding kan net zoals frequente amandelontstekingen of de ziekte van Pfeiffer verklaren waarom dertig of veertig jaar later klachten ontstaan en mede bepalen hoe het immuunsysteem versterkt kan worden.

In de gezondheidanalyse wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van uw klachten en worden ze verklaard aan de hand van een door u ingevulde vragenlijst, uw voedingsdagboek en informatie uit de beschikbare onderzoeken en scans. De belangrijkste leefstijlonderdelen voeding, bewegen en de omgang met stress worden besproken.

Voeding

Aan de hand van het huidige voedingspatroon worden verbeterpunten besproken. Het gaat hierbij niet om een dieet maar om het kiezen van gevarieerde voeding die wordt verdragen en alle essentiële voedingsbouwstenen bevat. Hierbij wordt rekening gehouden met de informatie uit het gesprek en onderzoeken.

Bewegen

Regelmatige lichamelijke inspanning is belangrijk voor de hele gezondheid. Individuele bewegingsadviezen gericht op gezondheid en niet op prestatie komen aan de orde.

Stress

Mentale en lichamelijke gevolgen van stress worden besproken evenals mogelijkheden deze te compenseren, er anders mee om te gaan of de belastbaarheid te vergroten.

Over de gezondheidsanalyse

Een gezondheidsanalyse duurt dertig minuten of een uur.

De gezondheidsanalyse kan op zichzelf staand worden gedaan of in combinatie met een Regulatie ThermografieScan, een levendbloedanalyse, een Oberon– of Quantumresponse Scan en maakt deel uit van de CelHerstelIntake Extra.