Laboratoriumtesten in Het CelHerstelConcept

Over meten is weten en weten wat je meet

Laboratoriumtesten zijn zinvol om tekorten, belastingen en ontstekingen op te sporen voor een beter inzicht  in de vitaliteit en belastingen van het immuunsysteem. Preventieve acties en behandelingen kunnen zo effectiever worden bepaald en het effect van een behandelingsplan of aangepaste leefstijl kan betrouwbaar worden geëvalueerd.

Thuis testen en de resultaten telefonisch bespreken

Er zijn een aantal testen die u zelf kunt bestellen. U kunt de test thuis uitvoeren en dan aan het laboratorium zenden voor analyse. Onder meer de voedingsallergietest, vitamine D waarde, hormoon- en stressprofiel kunnen met thuistesten worden gemeten.

Als u vragen heeft over de testen kunt u ons bellen 053 475 02 30 of mailen info@gezondeshop.nl 

Doelgericht bloedonderzoek

Sinds ik als Heilpraktiker in Duitsland werk, bestaat de mogelijkheid om aanvullende bloedtesten doen.

Aerztehaus Gronau

Het ‘artsenhuis’ in Gronau

Onder meer onderzoeken naar de ziekte van Lyme. de ziekte van Pfeiffer, vitamine-, en mineralenprofielen en genetische afwijkingen kunnen worden gedaan. Het aantal mogelijke onderzoeken is te uitgebreid om hier te noemen, als u een specifiek onderzoek wenst kunt u ons mailen.

We kunnen u dan aangeven of dat onderzoek via ons mogelijk is en eventueel andere onderzoeken adviseren.

 

Zelftesten bestellen bij de GezondeShop

gezonde Shop helpt gezond te worden en te blijven

logisch en natuurlijk gezond worden met GezondeShop producten

De testen zijn te bestellen via www.GezondeShop.nl. U kunt ons gratis mailen of bellen als u een vraag heeft over de test. Voor individueel advies maakt u een GezondheidsCoaching afspraak. Er zijn speeksel-, ontlasting-, bloeddruppel-, en urinetesten beschikbaar.

Enkele aanvullende testen

Voor een uitgebreider overzicht zijn meer testen noodzakelijk. Vlak over de grens bij Enschede in Gronau kunt u hiervoor bloed laten afnemen.  Het gaat om de volgende onderzoeken:

1. celstofwisseling en mitochondriën

De oorzaak van ziektes en klachten is te vinden in de cellen, specifieker in de mitochondriën. Het zijn celonderdelen die niet alleen energie maken maar ook essentieel zijn voor het functioneren van cellen. Bijna alle chronische klachten waaronder de ziekte van Parkinson, kanker, astma en multiple sclerose worden met een verstoorde mitochondrienfunctie, een mitochondropathie, in verband gebracht. Een mitochondropathie en een verstoorde celstofwisseling zijn in het bloed vast te stellen.

2. ziekteverwekkers waaronder Borrelia en het Epstein Barr Virus (ziekte van Pfeiffer)

Verschillende virussen en bacteriën kunnen leiden tot chronische en soms invalidiserende klachten. Door bloedonderzoek kan worden vastgesteld of de bacterie of virus nog actief is en hoeveel het immuunsysteem daaronder lijdt. De ziekte van Lyme is hiervoor berucht.

3. ontsteking

Chronische laaggradige ontstekingen zijn sluipmoordenaars, ze hollen het immuunsysteem van binnen uit. In het bloed is dit vaak vast te stellen.

4. vitamineprofiel

Vitamines zijn essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem. Tekorten worden in eerste instantie vaak opgevangen door buffers in het lichaam, maar uiteindelijk ontstaan tekorten. Tijdig tekorten vaststellen is belangrijk om de passende hoeveelheid supplementen te kunnen vaststellen. Meestal worden vitamines in het bloed gemeten maar wij meten de hoeveelheid vitamines in de bloedcellen omdat dat betrouwbaarder is.

5. mineralenprofiel

Mineralen zijn essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem. Misschien zijn mineralentekorten nog meer van invloed dan vitaminetekorten en een betrouwbare meting is daarom essentieel om een goede aanpak te kunnen plannen.

Ook de mineralen worden door ons in de cellen gemeten en niet in het bloed.