RinnoMeer dan dertig jaar ervaring in Duitsland en in Nederland

Na ervaring te hebben opgedaan in de Nederlandse en Duitse reguliere gezondheidszorg werk ik nu bijna vijftien jaar in Nederland in de complementaire gezondheidszorg. Ik noem het liever biologische gezondheidszorg omdat biologie de basis is. Het doel is om de gezonde biologische omstandigheden te herstellen. In deze brochure  en in dit boek heb ik mijn werkwijze beschreven. 

 Kennis en inzicht verzameld in Het CelHerstelConcept

Het CelHerstelConcept en gezonde keuzes

Het CelHerstelConcept helpt gezond te kiezen

 

Alle kennis en ervaring is geïntegreerd in mijn huidige aanpak die is gericht op duurzame gezondheid en waarbij de nieuwste inzichten en onderzoeken worden toegepast.

In mijn aanpak is een actieve rol voor u.

Klachten ontstaan door ongezonde keuzes en gezondheid herstelt door gezonde keuzes. U moet dagelijks de keuzes maken, ik kan u helpen de juiste keuzes te maken, uw immuunsysteem te versterken en door middel van onderzoeken de resultaten van de aanpak zichtbaar te maken.

 De uitleg en onderbouwing is beschreven in Het CelHerstelConcept. De derde editie telt 464 pagina’s en is hier te bestellen.

 

Als natuurgeneeskundig behandelaar

VBAG is mijn beroepsvereniging

Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG

In eerste instantie maakte ik veel gebruik van apparaten voor bioresonantie, electroacupunctuur en microstroom maar merkte dat de resultaten meestal niet blijvend waren. Ik ging cursussen en scholing doen naar onder meer orthomoleculaire voeding, homeopathie, kruidentherapie de rol van voedingssupplementen en celsymbiosetherapie en las honderden artikelen en boeken.

RBCZ is de overkoepelende belangenorganisatie

De overkoepelende belangenorganisatie waar ik bij ben aangesloten.

Bij de vele scholingen CelSymbioseTherapie die ik in Duitsland volgde heb ik de waarde van laboratoriumonderzoeken leren kennen en besloot om de opleiding voor Heilpraktiker te volgen.

Als Heilpraktiker

Heilpraktiker

De Duitse beroepsvereniging waar ik bij ben aangesloten.

Het in Duitsland en Zwitserland erkende beroep heeft beduidend meer vrijheden. Het is onder meer mogelijk om bloedonderzoeken te doen en intraveneuze behandelingen uit te voeren zoals vitamine C infusen en chelatietherapie. Ik werk samen met een collega in Duitsland met wie ik een  ‘Rationele Geneeskunde’ ontwikkel onder de naam SANULOGIC.

Ik ben aangesloten bij de Freie Heilpraktiker e.v.

We bieden verder hyperthermie, chelatietherapie, vitamine C-infusen, GcMaf injecties en Papimitherapie. Het zijn beproefde methodes maar in Nederland veelal onbekend. 

Voor preventie en specifieke klachtenbeelden hebben we de SANULOGIC programma’s ontwikkeld.