Check uw gezondheid om gezond te blijven

Maak gebruik van de voordelige preventieve zomergezondheidscheck met 50 Euro korting!

Net als bij de auto APK is het zinvol om jaarlijks een doelgericht preventieve gezondheidscheck door middel van bloedonderzoek te doen. Zwakke plekken en tekorten worden opgespoord voordat voelbare klachten ontstaan. Levensstijl en voedingspatroon kunnen worden aangepast en voedingssupplementen worden gebruikt op basis van een aangetoonde behoefte…niet alleen ‘omdat het gezond is’.

SANULOGIC preventieve gezondheidschecks

Wij hebben uit honderden biomarkers drie preventieve gezondheidschecks samengesteld.  Twee daarvan zijn als preventieve zomergezondheidscheck in augustus 50 Euro voordeliger.

Ik maak graag gebruik van de zomeraanbieding met vijftig euro korting

laboratoriumwaardes geven betrouwbaar inzicht

laboratoriumwaardes geven betrouwbaar inzicht

Wat is een SANULOGIC preventieve gezondheidscheck

Er wordt bloed afgenomen en opgestuurd naar het laboratorium. Zodra de uitslagen bekend zijn, meestal binnen tien dagen, maken wij een rapportage waarin we de opvallende waardes interpreteren, een algemene conclusie trekken  en advies geven.

Enkele belangrijke biomarkers uit onze gezondheidschecks

In iedere SANULOGIC gezondheidscheck worden biomarkers betreffende  de suiker- en vetstofwisseling onderzocht. Zo wordt onder meer de vaak onopgemerkte insulineresistentie gemeten.

Wat is insulineresistentie

suiker kan insulineresistentie veroorzaken

suiker kan insulineresistentie veroorzaken

Suiker of glucose komt in het bloed nadat fruit, koolhydraten of frisdranken worden genuttigd. Suiker is essentieel voor onze energie en het is de belangrijkste energieleverancier voor onze hersenen. De suiker wordt snel opgenomen in de cellen dankzij door de alvleesklier geproduceerde insuline.

Het is belangrijk dat de bloedsuikerspiegel niet te hoog wordt omdat rode bloedcellen kunnen versuikeren waardoor ze stijver worden, minder zuurstof kunnen vervoeren en doorbloedingsproblemen ontstaan. Bij insulineresistentie wordt de suiker niet goed opgenomen in de cellen en blijft de suikerspiegel te hoog. Eerst treden geen klachten op en als deze wel optreden bijvoorbeeld in de vorm van wattengevoel onder de voeten of problemen met de ogen kan al irreversibele schade zijn ontstaan.  Insulineresistentie kan vaak snel worden gecorrigeerd. Voor een betrouwbaar inzicht in de suikerstofwisseling  wordt in de SANULOGIC preventieve gezondheidschecks bovendien de insuline- en bloedsuikerspiegel en het bloedsuikergeheugen gemeten.

Vitaminetekorten veroorzaken sluipend problemen

In de SANULOGIC preventieve gezondheidscheck 2 worden aanvullend aan de gezondheidscheck 1 de vitamines D, B12 en foliumzuur,  dat ook wel vitamine  B11 wordt genoemd, gemeten. Vitamines zijn essentieel voor de celstofwisseling en daarmee voor onze gezondheid. Een tekort veroorzaakt meestal niet direct ernstige klachten waardoor het onopgemerkt blijft.

Vitamine D, de zonnevitamine

Vitamine D, de zonnevitamine

Vitamine D

Een tekort aan vitamine D wordt in verband gebracht met veel verschillende soorten klachten en aandoeningen zoals depressie, botontkalking, suikerziekte en meerdere kankervormen.

Over vitamine B12

Vitamine B12 is essentieel voor het ‘volwassen worden’ van rode bloedcellen en voor een goede werking van ons zenuwstel. Bij een tekort kunnen onder meer vermoeidheid, spierzwakte, een brandende tong, geheugen- en concentratiestoornissen en coördinatieproblemen ontstaan.

Waarom is er een vitamine B12 tekort?

Een vitamine B12 tekort kan bijvoorbeeld ontstaan door  maagontstekingen, maagzuurremmers of darmparasieten. Voordat besloten wordt om supplementen te gebruiken is het belangrijk om te zoeken naar de oorzaak.

Extra vitamine B12 als supplement gebruiken is niet altijd zinvol en DNA onderzoek niet altijd nodig, het is afhankelijk van de individuele situatie. Een vitamine B12 tekort door maag- of darmproblemen kan effectiever worden gecorrigeerd door intraveneuze suppletie dan door supplementen.

De interpretatie is essentieel, daarom maken we een schriftelijk overzicht

Laboratoriumonderzoek gaat niet om afwijkende waardes maar om inzicht in de celstofwisselingsprocessen en de gezondheid. Laboratoriumwaardes staan nooit op zich maar maken deel uit van een gecompliceerde machinerie. Alleen als de plaats en functie in het totale proces wordt begrepen, kunnen juiste conclusies worden gemaakt. SANULOGIC spant zich in om u meer te leren over uw gezondheid en te adviseren deze te bewaren of herwinnen.

meer informatie over de SANULOGIC preventieve gezondheidschecks

Als u vragen heeft over onze preventieve gezondheidschecks of ons algemene bloedonderzoek kunt u ons natuurlijk altijd bellen 053 475 0233 of mailen: info@sanulogic.com 

lees meer in de volgende artikelen