Regulatiethermografie door FDA gekeurd en betrouwbaar bevonden

De FDA heeft de Alfasight voor regulatiethermografie getest en de 'clearance' afgegeven.

De FDA heeft de Alfasight voor regulatiethermografie getest en de ‘clearance’ afgegeven.

In Amerika worden de beloftes van fabrikanten over hun apparaten uitvoerig gecontroleerd voordat ze die naar buiten kenbaar mogen maken. Het apparaat dat wij gebruiken, de Alfasight 9000, is de afgelopen jaren uitvoerig getest en goedgekeurd door de FDA afdeling radiologische apparaten.
De regulatiethermografie is ingedeeld in dezelfde categorie als beeldvormende apparaten waaronder röntgenfoto’s en echoscopie. Net zoals die apparaten wordt geen diagnose gesteld maar is het een aanvullende diagnostische mogelijkheid.  De FDA heeft geconcludeerd dat de Alfasight een toegevoegde waarde heeft bij het vaststellen van afwijkingen van de borstgezondheid, doorbloedingproblemen, problemen aan het bewegingsapparaat, vaat- en doorbloedingsstoornissen aan het hoofd, schildklierproblemen,  verschillende goed- en kwaadaardige tumoren en ontstekingen.

De methode is nieuw voor Nederland maar wordt in Duitsland en Amerika al langere tijd toegepast. Bij Het CelHerstelCentrum in Enschede is het mogelijk om een regulatiethermografie te laten uitvoeren.

Wat te doen bij klachten?

Hot spots, links-rechts verschillen en een vergelijking van alle punten met een gezond temperatuurverloop geven inzicht in de borstgezondheid

Als onderzoeken de klachten niet verklaren worden deze vaak afgedaan als psychisch of er wordt gezegd; ‘alles is in orde’. In beide gevallen helpt het niet om van de klachten af te komen. De regulatiethermografie geeft inzicht in de vitaliteit van het immuunsysteem en kan zwakke plekken zoals orgaanzwakte, ontsteking of voedingsallergie opsporen. Hierdoor kan gericht worden gewerkt aan herstel van het immuunsysteem.

Wilt u gezond blijven?

De Infrarood Regulatiethermografie metingen worden in een 7 pagina’s omvattend rapport gepresenteerd.

Voordat klachten merkbaar zijn is het regulatiesysteem al uit balans. Van borstkanker is bekend dat thermografie onderzoek

verstoringen die kunnen leiden tot borstkanker al vijf jaar eerder kan meten voordat het voelbaar is of met andere methoden vast te stellen. Omdat uit de analyse blijkt waar de zwakke plekken zijn kan direct aan herstel van de gezondheidsbalans worden gewerkt. De rapportage beschrijft de zwakke plekken en belastingen van het immuunsysteem en geeft risicofactoren voor het krijgen van borst- of prostaatkanker.