Thermografie ontdekt aandoeningen snel

regulatiethermografie

regulatie thermografie geeft een duidelijk overzicht

Gezondheid is de balans tussen alle regelsystemen van ons lichaam. Als de gezondheidsbalans  uit evenwicht dreigt te raken, door bijvoorbeeld onvolwaardige voeding, medicijngebruik, voedingsallergie, stress of infecties, reageert het lichaam op verschillende manieren om deze te herstellen.  Het vermogen om het inwendige milieu in balans te houden is de homeostase.

Bij overbelasting ontstaan functiestoringen en chronische ontstekingen die onder meer hart- en vaatziekten, allergieën,  chronische darmontstekingen, kanker, reuma, fibromyalgie en vermoeidheidsklachten veroorzaken.

De Infrarood ThermoRegulatiemeting meet en analyseert de conditie van de homeostase en legt deze vast in een individueel thermogram, een overzicht van het reguleringsvermogen van het lichaam.

Hoe werkt regulatie thermografie?

Met een infrarood sensor wordt de temperatuur van 120 lichaamspunten twee maal gemeten, voor en na het blootstellen aan de kamertemperatuur. Het zenuwsysteem reageert op de afkoeling als bij een bedreiging. De regulerende signalen gaan via het ruggenmerg en schakelcentra naar de erbij behorende organen en vervolgen hun weg naar de haarvaatjes in de huid waar de temperatuur  wordt gemeten.

Organen reageren op de afkoeling via het autonome zenuwsysteem. De wijze waarop het zenuwsysteem de huidtemperatuur aanpast, geeft informatie over de conditie van de hiermee verbonden organen.

Beeldvormende onderzoeken zoals MRI, mammografie en ultrageluid zijn anatomische testen. Hiermee worden lichamelijke veranderingen vastgesteld die na jarenlange verstoringen zijn ontstaan. InfraRood thermografie is  een functionele test van organen en samenhangende orgaansystemen die het aanpassingsvermogen van het lichaam meet en analyseert. Het meet verstoringen voordat veranderingen en klachten zijn opgetreden.

Regulatiethermografie kijkt holistisch

tanden en kaakoverzicht

tanden en kaakoverzicht in het regulatiethermogram

Bij de analyse van de meetgegevens worden ook aspecten uit de Chinese geneeskunde betrokken. Zo worden bijvoorbeeld verschillende acupunctuur ‘alarmpunten’ gemeten en wordt de relatie tussen verstoringen van de kaak en tanden op de gezondheid aangegeven.

Regulatiethermografie geeft inzicht…

 

Meer informatie over regulatiethermografie

Regulatiethermografie is de nieuwste vorm van medische thermografie. Het levert veel meer informatie op dan de temperatuuropnames die met een camera worden gemaakt. Net als de medische thermografie en de mammografie wordt de regulatiethermografie ook door de Amerikaanse FDA erkend.

Meer informatie over deze vorm van infrarood thermografie vindt u in de onderstaande artikelen.

  1. Borstkanker en mammografie
  2. Regulatiethermografie en de ziekte van Lyme