SANULOGIC Vaatonderzoek

Hart- en vaataandoeningen veroorzaken veel verschillende gezondheidsproblemen

Vaatonderzoek is belangrijk voor het meten vanbloedvatgezondheid

Vaatonderzoek van bloedvaten

Al onze cellen zijn afhankelijk van de aanvoer van zuurstof en voedingsbouwstenen en de afvoer van koolzuur en afvalstoffen. maak een afspraak en ontdek uw vaatleeftijd! Als doorbloedingsstoornissen optreden door bijvoorbeeld dichtslibbende aderen ontstaan problemen in al onze cellen en organen. Zijn uw bloedvaten ouder dan u? Maak een afspraak.[/button] De hersenen, ogen en nieren zijn het gevoeligst omdat hier de kleinste bloedvaatjes van ons lichaam zijn. De ontstane klachten treden meestal zo langzaam op dat het niet opvalt. Vaak worden ze of aan stress of ouder worden toegeschreven. Als bloedvaten echt geblokkeerd of bijna geblokkeerd raken, treedt een hartinfarct of beroerte op. Vaatonderzoek geeft hierover uitsluitsel.

De bekende risicofactoren geven onvoldoende informatie

Overgewicht is een risicofactor voor hart en vaten

Overgewicht is een risicofactor voor hart- en vaatziekte

Hoge bloeddruk, overgewicht, stress, te weinig beweging, een verstoorde suiker- en vetstofwisseling zijn de bekende risicofactoren maar jammer genoeg zijn het statistische waardes en gelden niet voor het individu. Als honderd mensen die risicofactoren hebben zijn er bijvoorbeeld zestig die een grotere kans hebben op een acuut gezondheidsprobleem, maar je weet niet wie. Bovendien krijgen mensen zonder risicofactor toch regelmatig een hartinfarct.Vaatonderzoek biedt aanvullende informatie.

Dit vaatonderzoek is een nieuwe onderzoekstechniek

De analyse van de hart en vaten gezondheidsmeting worden geanalyseerd in een computer.

De analyse van de bloeddrukwaardes wordt in een computer geanalyseerd

Om het persoonlijke risico beter in te kunnen schatten is de Arteriograph ontwikkeld. Met dit innovatieve apparaat kunnen bloeddruk, vaatwandstijfheid, centrale bloeddruk, arm-enkelbloeddrukverhouding en de weerstand van de kleine bloedvaatjes worden gemeten.

Het is een aanvulling op de bestaande risicofactoren.

Vaatwandstijfheid en vaatleeftijd

Onze bloedvaten verouderen samen met ons. Ze worden langzamerhand minder flexibel. De Arteriograph is ontwikkled voor vaatonderzoek, het meet de vaatstijfheid en kan aangeven of de stijfheid hoort bij iemand die ouder of iemand die jonger is dan onze kalenderleeftijd. Bij een hogere dan de kalenderleeftijd bestaat een verhoogd risico.

We adviseren u graag hoe u uw vaatleeftijd kunt verlagen.

te hoge bloeddruk in de aorta is slecht voor de hartspier

De centrale bloeddruk is die van de aorta

Centrale bloeddruk

In het algemeen wordt de bloeddruk beoordeelt aan de hand van bovenarmmetingen. Ook de controle bij het gebruik van medicijnen wordt zo gedaan. Maar de centrale bloeddruk, die vlak bij het hart, kan hiervan fors verschillen. Het is mogelijk om een goede ‘bovenarmbloeddruk’ te hebben en een verhoogde centrale bloeddruk. Het is belangrijk te weten omdat het hart hierdoor wordt overbelast.

Enkel-Armindex

Vernauwingen in de beenslagaders kunnen de oorzaak zijn van slecht genezende wonden aan de onderbenen en, bij sterk vernauwde bloedvaten, etalagebenen waarbij na het lopen van korte afstanden pijn in de onderbenen ontstaat die verdwijnt bij stilstaan.

Weerstand van de kleinere bloedvaten

Als het hart pompt, komt het bloed eerst in de grote lichaamsslagader, de aorta, daarna zijn steeds meer vertakkingen. De kleinere bloedvaten hebben in hun celwand spierweefsel. Bij aanspanning verkleint de diameter en daarmee de doorbloeding, bij ontspanning wordt de doorsnede groter en kan er meer bloed doorheen stromen. Een verkleinde diameter van de bloedvaatjes betekent een hogere weerstand hetgeen tot hoge bloeddruk en overbelasting van het hart kan leiden.

Over de test

Er wordt bij voorkeur in lig getest. Na enkele minuten te rusten wordt een soort bloeddrukmanchet aangebracht. De test verloopt volgens een softwareprogramma. Tijdens de test wisselt de druk. De meetwaardes worden direct overgebracht naar een computer die de metingen analyseert en een rapport maakt. De test duurt ongeveer een half uur inclusief bespreking van de rapportage die u direct mee kunt nemen.

De kosten zijn 85,00 Euro

Voor wie

  1. Iedere gezonde persoon boven de dertig jaar zou nu en dan een arteriogram kunnen laten maken. Risicofactoren ontstaan vaak al op jongere leeftijd en zijn dan eenvoudiger te corrigeren.       
  2. Bij aanwezigheid van een klassieke risicofactor,
  3. Bij gebruik van bloeddruk- en cholesterolverlagende medicijnen,
  4. Bij hernieuwd gaan sporten boven de vijfendertig jaar
  5. Bij nierklachten.
  6. Als preventief onderzoek bij bedrijven.

Waar

Het vaatonderzoek wordt in ons centrum in Gronau uitgevoerd

Het vaatonderzoek wordt in ons centrum in Gronau gedaan en op locatie voor groepen en bedrijven

Hoerster Strasse 4, 48599 Gronau

Aanmeldingen en meer informatie 053 475 02 30 of info@sanulogic.com

Wat te doen bij verhoogde risicofactoren

Verhoogde risicofactoren betekenen een verhoogde kans op ernstige klachten als die risicofactoren blijven bestaan. Er zijn veel mogelijkheden om ze te corrigeren. We adviseren u hierbij graag.

Meer informatie: 0031 53 475 02 30      info@sanulogic.com

Meer informatie…