Voedingsallergietest

Voedselallergie test Prolmmun M

Ziek door voedselsallergie, door voeding die in principe gezond is.

Acute en chronische klachten worden vaak door voeding veroorzaakt, voeding waartegen een voedingsallergie bestaat. Het weglaten van deze voedingsmiddelen leidt dan snel tot een vermindering van klachten. Een dergelijke voedselallergie treedt op wanneer niet goed verteerde voedingsdeeltjes door een lekkende dunne darmwand heengaan, in contact komen met het immuunsysteem (afweersysteem van het lichaam) en worden herkend als indringer. Een allergische ontstekingsreactie  is het gevolg. Er worden afweercellen (afweer eiwitten) gevormd die immuunglobulines (IG) worden genoemd. De afweereiwitten veroorzaken een ontsteking die we merken als acute klachten die over kunnen gaan in chronische klachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat niet alleen maag- en darmklachten zoals brandend maagzuur, diarree of ziekte van Crohn op deze wijze kunnen ontstaan maar ook klachten die minder voor de hand liggen. Onder meer astma, migraine, chronische vermoeidheid, reumatische klachten en menstruatieklachten hebben vaak een relatie met voedingsallergie.

De Pro Immun M®- voedsel allergie test.

voedselallergietestMet behulp van dePro immun M® IGG voedselallergie test worden 270 voedingsmiddelengetest op een IGG voedingsallergische reactie. De test wordt uitgevoerd in een gespecialiseerd Duits laboratorium. Voedingsmiddelen waartegen een allergie bestaat zijn vaak de oorzaak van chronische klachten. Een aanpassing van het eetpatroon op basis van de testresultaten (weglaten van de positief geteste voedingsmiddelen) heeft vaak een bijzonder positief effect op de klachten en het algemeen welbevinden.

De aanvraag van de voedselallergie test.

Wanneer u de voedselallergietest bij ons bestelt , ontvangt u een envelop met alle benodigde formulieren, de test en een voorgeadresseerde verzendenveloppe voor het versturen van het bloed naar het Duitse laboratorium. U krijgt binnen ongeveer twee weken de Nederlandstalige uitslag schriftelijk thuisgestuurd. Behalve een overzicht van de voedingsmiddelen waarop uw bloed is getest krijgt u een voedingsallergie blad 1 met uitlegreceptenboek, een inkooplijst en een uitgebreide documentatie over voedsel allergie waardoor het iets gemakkelijker wordt uw eetpatroon aan te passen. Aanvullende informatie over voeding behalve het vermijden van voeding waartegen een IGG allergie bestaat kan het ook belangrijk zijn om histaminerijke, gluten-bevattende, zuurvormende voeding te vermijden. Dergelijke informatie wordt tevens vermeld. Kortom, het geeft u een duidelijk en informatief overzicht over wat u beter wel en niet kunt eten.

Begeleiding bij de aanpassing van het eetpatroon op basis van de voedingsallergietest Pro Immun M.

Het is belangrijk dat het eetpatroon wordt aangepast op basis van de uitslag van de voedselallergie test, met andere woorden: positief geteste voedingsmiddelen moeten worden weggelaten. Omdat weglaten van voeding kan leiden tot tekorten kan het zinvol zijn een individueel voedingsadvies te krijgen bij een behandelaar of diëtiste die vertrouwd is met dit soort testen. Voor meer informatie: Gluten allergie veroorzaakt psychiatrische symptomen Wist u dat u ook ziek kunt worden van gezond eten? – PDF Voedsel allergie? Ik toch niet! – Informatief artikel op internet

Chronische ontsteking door een voedsel allergie

Andere voedingsallergietesten:

Voedingsallergietest 181

deze minder uitgebreide voedingsallergietest is op basis van hetzelfde bloedmonster uit te breiden tot 270 testen als hiertoe binnen enkele weken wordt besloten.

Voedingsallergietest 91

ook deze test is uit te breiden tot de volledige als hiertoe binnen enkele weken na bloedafname wordt besloten.