Ziekte van Crohn

Een ervaring van iemand met de Ziekte van Crohn
(deze ‘persoonlijke’ email is ons door Sandra toegezonden ter publicatie

Beste Bernadette,

Al een tijdje speel ik met de gedachte om je te vertellen over het CITT (voluit: Centrum voor Innovatieve Trainingen en Therapie). Aangezien ik zelf al drie jaar de ziekte van Crohn heb (gehad). In februari kreeg ik, na een stressvol half jaar, bloed in de ontlasting. Al vrij snel werd ik door mijn huisarts doorgestuurd en kreeg ik een darmonderzoek. In eerste instantie zouden de klachten door één medicijn verholpen moeten zijn. Helaas was dat niet zo. Al vrij snel verergerden mijn klachten en zat ik bijna de hele dag op het toilet. Er zat niets anders op, ik moest nogmaals een darmonderzoek ondergaan.

Dit keer kreeg ik Prednisolon. Dit hielp al na twee dagen en ik voelde mij goed. Ik had wel een hoge dosering. Dus na een tijdje moest ik gaan afbouwen. Al vrij snel bij 25 – 30 mg Prednisolon per dag begonnen de klachten opnieuw. Om die reden kreeg ik ook een aantal aanvullende medicijnen. Uiteindelijk kon ik tot 5 – 10 mg afbouwen door het slikken van 12 aanvullende medicijnen. Misschien ken je de medicijnen: 6 Salofalk, 3 Budenofalk en 3 Azathioprine. De eerste twee zijn ontstekingsremmers en de laatste zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt uitgeschakeld, zodat bacteriën minder kans krijgen. Ik denk dat je ze vast kent.

Ik slikte 12 medicijnen + de Prednisolon (minimaal 5 mg, maar vaker meer). Totdat ik een voordeelpakket bladen bij de boekhandel kocht. Daarin zat ook het blad Happinez. Ik legde het blad in eerste instantie aan de kant, maar mijn vader las het op een zondagmiddag. Hierin las ik een artikel over het CITT, waarin een aantal patiënten aangaven dat door behandelingen van het CITT klachten zijn verholpen. In dit artikel ging het om uiteenlopende klachten. Die maandag heb ik direct contact opgenomen met het CITT en een afspraak gemaakt. Al na twee behandelingen had ik de Prednisolon niet nodig. Uiteindelijk heb ik een jaar lang maandelijks behandelingen gehad met zowel de Quantumresponse en foton coherentie (meer informatie over deze behandelingen vind je op de website www.citt.nu).

De QuantumResponse is een uniek nieuw systeem waarmee zowel onderzocht als behandeld kan worden. De QuantumResponse kan de elektromagnetische signalen die door weefsels en organen worden uitgezonden meten en analyseren. Dit meten gaat heel simpel door “een apart zendertje”. Geen enge onderzoeken. Je zit op een stoel aan het bureau met uitzicht op een laptop. Daarin kun je exact volgen waar bij jou de zwakke plekken zijn. Hij kan bacteriën, die er vast zijn, verwijderen en hierdoor ontstekingen laten verdwijnen. Door de QuantumResponse kan hij de kwaliteit van je darmen (en ook andere organen) verbeteren. Ook geeft de QuantumResponse allergieën aan, waardoor je evt. een tijdje bepaalde producten niet mag gebruiken. Dit was bij mij ook het geval. Zo ben ik een periode glutenvrij geweest om mijn darmen te kunnen laten herstellen en om zelf weer weerstand op te bouwen. Inmiddels kunnen mijn darmen weer gluten verdragen. Uiteindelijk heeft het een jaar geduurd, maar na een jaar was ik van mijn 12 medicijnen af en van de Prednisolon en voel me ontzettend goed.

Een paar maanden hoorde ik jouw verhaal en toen kwam het ineens in mij op: “Ik moet haar laten weten van de behandelingen en mijn succesverhaal!” Door een kennis, die ik ontmoet heb, is het nu mogelijk je persoonlijk een brief te schrijven. Ik ben absoluut geen zweverig type. Zo was het CITT ook de eerste behandeling die ik heb toegepast, zonder medeweten van de internist.

Ik hoop dat het CITT ook voor jou het gewenste resultaat oplevert. Mijn internist weet tot op heden nog niet van mijn behandelingen bij het CITT. Wel heb ik aangegeven dat ik bezig ben met het afbouwen (hij weet nog niet dat ik helemaal niets meer slik). Hij was erg verbaasd van de minderingen in medicijnen, maar hij schrijft het resultaat vooral toe aan zijn eigen behandelmethode. En geeft ook aan dat dit bij de ziekte van Crohn hoort, praat over golfbewegingen e.d. Al in het eerste gesprek gaf hij aan dat de kans om te genezen voor mij is uitgesloten. Je moed en wilskracht worden dan wel even de grond in geboord. Gelukkig kwam ik op het juiste moment in contact met het CITT.

Het klinkt voor jou misschien allemaal nog wat onwerkelijk, maar ik hoop dat je toch de stap neemt en een bezoek brengt aan het CITT. Je mag mij natuurlijk ook gerust bellen, als je nog aanvullende informatie wilt. Verder tref je een visitekaartje aan met daarop alle gegevens. Het CITT zit in Enschede. De kosten voor één behandeling zijn 100 euro. Ik kreeg dit tot een maximum 500 euro vergoed, m.a.w. mijn zorgverzekeraar erkent het CITT. Daarnaast gebruik nog wat supplementen van het CITT.

Nogmaals, ik hoop dat je de stap gaat ondernemen! Een advies, ik zou voor aanvang van de behandelingen niet de mening vragen van medici. Zij staan veelal afwijzend t.o.v. de natuurkundige wetenschap.

Ik hoop dat het CITT jou ook kan genezen en ik kan je verzekeren dat het ontzettend onwerkelijk is om geen medicijnen meer te hoeven slikken en de behandelingen in het ziekenhuis niet meer te hoeven ondergaan. Het voelt heerlijk en ik hoop dat ik dan nog eens een succesverhaal mag horen. Laat je me het weten als je bezig gaat/bent met de behandelingen en als het goed met je gaat?

Ik duim voor je!!!

Hartelijke groeten, Sandra